Heliox

Heliox is een jong, dynamisch en snel groeiend bedrijf, dat zich specialiseert in het ontwikkelen, produceren en leveren van geschakelde vermogensomzetters en aanverwante producten in een business to business omgeving. Markten waarin dergelijke hoge efficiënte vermogensomzetting nog is zijn Automotive (o.a. snelladers), Consumenten (high-end), Solar (Mico Inverters), Medical (divers) en de Industrie (divers).

Ondanks de jonge organisatie, is er veel ervaring op het gebied van ontwikkeling en een uitgebreid netwerk met (professionele) klanten. We hebben de ambitie om de komende jaren flink door te groeien, waardoor er interessante uitdagingen op een aantal afdelingen gaan ontstaan.

In deze functie

Werk je aan afwisselende en uitdagende projecten voor onze groeiende klantenkring binnen de groepen waarin Heliox werkzaam is. Je bent verantwoordelijk voor het uitdenken van toepassingen voor onze laders en aanvullende klanten wensen op het gebied van elektronica of elektrotechniek. Tevens zal je een rol krijgen in het (preventieve) verbeteren en controleren van onze producten.

Jouw taken

  • Bouwen / ontwikkelen van (nieuwe) producten conform de strenge EMC en veiligheidseisen binnen een hecht team met verschillende achtergronden inclusief SMPS, power electronics, mechanica, software en PCB lay-out.
  • Het verzorgen van documentatie voor overdracht naar productie samen met productie voorbereiding
  • Het maken en van meetopstellingen, testen en uiteindelijk vrijgave met instanties

.

Wij zoeken

Een ambitieuze professional die graag zeer breed,  initiërend en ook uitvoerend bezig wil zijn. Je voelt je thuis in een dynamische en internationale omgeving. Je bent in staat om op termijn door te groeien naar Senior Design Engineer:

  • Opleiding HBO of TU, richting Elektronica, met een specialisatie in Elektrotechniek. Meet & Regel- techniek, Autotechniek, Mechatronics, Industriële Automatisering of vergelijkbaar
  • Software design voor Automation Products (IEC 61131-3) met Codesys als een pré
  • Kennis van EMC standaarden, lage rippelstromen en low drift applications
  • Kennis van FMEA, DFA / DFM
  • Veel affiniteit met het gebruik van computerprogramma’s en diagnose tools en testapparatuur.
  • Geen negen tot vijf mentaliteit, je kunt genieten van dynamiek.
  • Naast de natuurlijke doelgerichtheid zoeken we ook sociale vaardigheden en motiverend vermogen.

Interessant?

Leuk dat je wellicht met ons wilt gaan werken. Stuur ons een mail naar "Info@heliox.nl" zodat we elkaar kunnen leren kennen!